Futuristic superyacht designad av Zaha Hadid

0

Superyachten Jazz ser ut att vara direkt tagen från en science fiction film. Båten är designad av arkitekten Zaha Hadid, tillsammans med det tyska skeppsvarvet i Hamburg – Blohm+Voss. Båten är en 128 meter lång prototyp.


Båten har en exoskelett struktur den övre delen är ett sammanvävt nätverk som varierar i tjocklek och ger en naturlig estetik till båtens exteriör. “Med utgångspunkt från traditionell yacht desig ger prototypens exoskelett en intensiv anslutning mellan olika däck och delar av konstruktionen.”

Den 90m lång JAZZ yacht är den första av de fem unika Circle Yachts som har tekniskt specificerade och detaljerade av skeppsbyggare på Blohm + Voss.

Arkitekter Zaha Hadid ArchitectsDesign Zaha Hadid, Patrik SchumacherDesign TeamThomas Vietzke, Jens Borstelmann, Daniel Widrig, Sofia Daniilidou, Ben Grubert, Phillip Mecke, Patrick EulerNaval EngineeringMichael Von der Heide, Thomas Sperling

Visualisering Moka-Studio
Längd 90.0M (295 FT)
Beam ( Max) 16,0 (52ft)
Draugh 4.2M (13ft)
Hastighet (Max) 16.0 Knop
Cruising hastighet 14.0 Knop
Räckvidd 5000 sjömil
ClassLloyd s RegisterPropulsion
2X2160 KW, Diesel via växellådan fast propManoeuvring System X Bogpropeller

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via