Gästhamnar i Sverige

0

Runt den svenska kusten finns det 1 500 fritidsbåtshamnar och drygt 400 är klassificerade som gästhamnar och har full service. Branschorganisationen räknar med att det finns ca 500 hamnar i Sverige som tar emot gästande båtar och de övriga är fritidsbåtshamnar med säsongsplatser.

Pris att ligga i gästhamn
Priset ligger från 80 kronor på Norrkusten till 300 kronor på Marstad och Djurgården. Utöver gästhamnsavgiften brukar det tillkomma en kostnad för el kring 40 kronor.

Böcker om gästhamnar
Riksföreningen Gästhamnar Sverige (RGS) håller i klassificeringen av gästhamnarna i Sverige. Det finns flera hamnböcker som listar de olika gästhamnarna och det finns också en app som du kan ladda ner från gästhamnsguiden.se som du kan ladda ner gratis.

Andra länders gästhamnar
Smart Marina knyter samman gästhamnarna mellan Åland, Finland, Estland och Sverige. Det är ett EU-projekt som omfattar 34 gästhamnar och man försöker få gästhamnarna Blue-flag certifierade.

Stockholms skärgård

Läs också vår atikel om Stockholms skärgård där vi tipsar om flera gästhamnar

Gästhamnar i Kalmar
Gästhamnar på Öland

Gästhamnen i Nynäshamn

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap