Båtmattor – fixa mattan till båten själv

Tänk på att när du köper en båtmatta så behöver den vara vattentålig, kunna sitta fast på båten när det kränger, vara lätt att rengöra och stryktålig.

När du köper en båtmatta tillkommer kostnader för tillskärning (efter mall) och langettering dvs att man syr kanten på mattan. Dessutom kanske du vill ha tryckknappar och textilskydd för att skydda fibrerna i tyget.

Du kan köpa din egna matta på mattvaruhuset om du gör det kan du få tag på en matta till ett billigt pris. Tänk på att det finns andra mattor än traditionella båtmattor som du kan välja mellan om du ska ha mattan inomhus och om du vill ha en mindre mattdel går det att köpa som spill till ett pris som ofta ligger 50% lägre än ordinariepris.

Om du får fläckar på mattan bör du först torka den snabbt och därefter n kan du rengöra med lite tvål och en lätt borstning eller dammsugning. Skölj med vatten.

Malla upp ett båtgolv
Om du vill malla upp mattan så behöver du en styv kartong. Banankartonger kan du hämta gratis på ICA. Men proffsen skär oftast direkt på mattan utan kartong.
Lägga båtmatta i båt
Mattskärare kan du köpa på mattvaruhuset.
Lägga golv på båt
Skärbrädan hittade vi på Clas Ohlson och gör det enklare att skapa raka linjer.

Båtmattor företag
Finns företag som mattvaruhuset.se och www.stockholmsmattlangett.se. Efter du har skurit till mattan vill du ha en söm kring kanterna så mattan håller bättre.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap