Browsing: Fiskebåtar

En modern fiskebåt

Allt om fiskebåtar och att välja en perfekt fiskebåt

Det finns mängder av märken och modeller av fiskebåtar på marknaden.  Fiskebåtar finns i alla storlekar, från små motorbåtar för insjöfiske, till yachter avsedda för cruising på de stora oceanerna. Båtar som är avsedda för grunt vatten i insjö sjöar och floder har helt andra krav än båtar som är avsedda för djuphavsfiske.

Fiskebåtar har normalt stuvnings-och hållare för bete, fiskestolar, tackel och de kan även ha speciella tankar att hålla levande fisk. Många båtar har en öppen plattform som gör det möjligt att fiska från alla sidor av båten.

Fotografi fiskare

Designen för fiskebåtarna varierar stort liksom de platser du kan använda dem fpå. Det är få personer som investerar i en gedigen fiskebåt utan det är vanligare att man väljer båt med rätt egenskaper. Se till att ta reda på mycket information innan du bestämmer dig, välj rätt båtmodell och du kommer göra en bra investering i din nya fiskebåt. Se också till att göra en budget för kostnader som hamnavgifter, drivmedel, vinterförvaring etc.

Bass Boats

De amerikanska fiskebåtarna för fritidsfiske kallas Bass Boats. Exempel på populära modeller är premiummodellen Bass Cat Puma FTD, Nitro Z21 som är Nitros mest avancerade bass båt, Tracker Pro Team 190 TX  som är prissatt under 20 000 USD, Ranger Z175 som är prissatt under 30 000 USD och aluminiumbåten Crestliner 1750 Bass Hawk .

Speed Boat
Speedboat med en mängd fiskespön

Kraven på en fiskebåt

När du skaffar dig en fiskebåt är följande faktorer viktiga.

  • Robust pålitlighet och lång hållbarhet
  • Maximal manövrerbarhet
  • Rikligt med spöhållare
  • Ska ha bra ställen att kasta från så man står säkert och har svängradie
  • Gott om förvaring för fiskeutrustning men också för fisken

De senaste nyheterna om fiskebåtar

Här har vi samlat de senaste artiklarna och trenderna om de bästa fiskebåtarna på marknaden.