Browsing: Kryssning

Kryssning - bild på blå grottorna i Grekland

Hitta en kryssning som passar dig!

Det finns mängder av olika kryssningsresemål och ta hjälp och läs våra guider för att hitta en perfekt lyxkryssning för dig, din familj eller vänner. I Medelhavet finns populära resmål framförallt i Kroatien, Sardinien, Sicilien och Grekland. I Västindien har du Bahamas och i Indiska oceanen Maldiverna och Maruitius/Chagos-arkipelagen. Antingen väljer du ett stort kryssningsfartyg med tillhörande lyx eller mönstrar du på en segelbåt och seglar bort mot horisonten.

Här är några saker att tänka på när du letar efter en bra kryssning:

  1. Destination: Välj en destination som du är intresserad av att besöka, och välj en kryssning som besöker olika städer eller öar under resan.
  2. Linjen: Välj en kryssningslinje som har ett bra rykte och som erbjuder de tjänster och aktiviteter som du är intresserad av.
  3. Storlek på fartyget: Välj en storlek på fartyget som passar dina behov och preferenser. Större fartyg kan erbjuda fler aktiviteter och faciliteter, men kan också vara mer folktäta. Mindre fartyg kan vara mer avslappnade och personliga, men kan ha färre aktiviteter att välja på.
  4. Pris: Jämför priser på olika kryssningar och välj den som passar dina budgetbehov.
  5. Datum: Välj datum som passar din semesterplan och som är bekväma att resa under.

Kryssning i balearic islands

Konsten att hitta en billig kryssning

Det finns flera olika tricks om du vill hitta en billigare kryssning.

  1. Var flexibel med resedatum: Reser du under lågsäsong eller på kort varsel kan du ofta hitta bättre priser.
  2. Jämför priserna: Använd olika jämförelsesajter eller tjänster för att jämföra priser på olika kryssningar och välj den som passar din budget bäst.
  3. Välj ett mindre fartyg eller en linje som inte är lika känd: Större fartyg och kända linjer kan vara dyrare, så du kan spara pengar genom att välja en mindre linje eller fartyg.
  4. Välj en kortare kryssning: Ju längre kryssningen är, desto dyrare blir den oftast. Välj en kortare kryssning om du vill spara pengar.

Några andra faktorer som kan påverka priset på en kryssning inkluderar val av hytt, tillval på land och mat och dryck ombord.

En sak som många inte känner till är att det finns möjlighet att resa som ”gästarbetare” på en kryssning. Detta innebär att du jobbar på fartyget mot en reducerad reskostnad eller till och med gratis resa. Detta kan vara ett bra alternativ för den som vill resa och samtidigt spara pengar. Dock bör du vara medveten om att det kan vara fysiskt krävande att jobba ombord på ett fartyg, så det kan inte vara lämpligt för alla.

Att vänta så länge som möjligt att göra sin beställning och ha is i magen brukar löna sig. De flesta kryssningsbolag har återbetalningar upp till 90 dagar innan resan. Därför är de största rabatterna inom det här 3 månaders fönstret. Kryssningsbolagen vill alltid sälja hytter och optimera att få fullt på sina båtar.

Du kan också satsa på att boka resan extremt tidigt som 18-24 månader i förväg. Då kan du få fördelar i de program som finns som Celebrity Cruises MoveUp, Norwegian Upgrade Advantage, Azamara Upgrade och  Royal Caribbean RoyalUp.

Det finns webbsajter där du kan hitta resor till lägre priser som som amerikanska Vacation to go och engelska Cruise Critics Price Alerts.

Medelhavet är inte populärt under vintern. Alaska är stängt från oktober till början på maj. Under vintern är många kryssningsfartyg placerade i karibien och Sydöstra-Asien som Thailand, Vietnamn och Singapore. Det innebär att det går att hitta billiga priser på transatlantiska resor från Barcelona i Spanien som går till Fort Lauderdale i Florida eller Rio De Janeiro i Brasilien.

Våra favoritplatser för kryssningar

Läs om alla platser som du måste besöka innan du dör om du vill leva maximalt och uppleva de bästa kryssningarna. Få våra tips och expertråd om lyxiga destinationer, partyställen, restauranger och stränder.

Bornholm i Danmark kallas både för Östersjöns pärla och solskens ön. Ön har varierad kustlinje…