Browsing: Segelbåtar

Steering wheel on a yacht

Moderna segelbåtar – en kombination av tradition och innovation

Segling är en populär hobby för många människor runt om i världen. Att segla kan ge en en känsla av frihet och en möjlighet att utforska världen på ett annorlunda sätt. Men för att njuta av denna upplevelse behöver man en lämplig segelbåt.

En segelbåt är en båt som drivs av vindenergi genom att använda segel. En segelbåt tar dig ut i naturen och många vackra platser. Det finns många sätt för nybörjare att börja segla. Många barn börjar med en jolle medan du vuxen kan göra en kurs  för att lära dig teorin innan du köper en segelbåt.

Du kan också ta kontakt med ett seglingssällskap som ofta anordnar kurser och har öppna dagar. Om du ä nybörjare börja inte med en stor yacht utan det är betydligt enklare att börja med en liten båt och lära sig hur den fungerar. Du kan också hyra en segelbåt för att lära dig hur den fungerar.

Val av segelbåt: Vilken typ av modern segelbåt passar bäst för dig?

Att välja rätt segelbåt kan vara en utmaning. Det finns en mängd olika faktorer att ta hänsyn till, såsom storlek, form, material, prestanda och pris. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av segling man vill ägna sig åt – långsegling, kappsegling eller en kombination av båda.
Några av de bästa segelbåtarna på marknaden enligt Cruisingworld är:

 1. Hallberg-Rassy 55
 2. Beneteau Oceanis 62
 3. Swan 54
 4. Bavaria Cruiser 56
 5. Jeanneau 64
 6. Oyster 625
 7. Hanse 675
 8. Moody 54 DS
 9. X-Yachts X6Amel 64

Grovt sätt delar man upp segelbåtar i olika kategorier efter storlek och form

Segelbåtar finns i många olika storlekar och former, från små ensamseglare till stora segelbåtar med plats för flera personer.

 • Seglingsjollar som optimistjollar, laser och Hobie Cat som är populära för ensamsegling och tävling
 • Segelbåtar upp till 10 meter
 • Segelbåtar över 10 meter
 • Katamaraner
 • Segelyachter

Populära moderna segelbåtsmodeller

Arcona
Bavaria
Benetau
Dufour
Hallberg-Rassy
Hanse
Jeanneau
Linjett
Oceanis
Maxi

Vad finns det för fördelar med segelbåtar

Det finns många fördelar med att äga och använda en segelbåt:

 1. Miljövänligt: Segling är en miljövänlig form av transport eftersom det inte förbrukar några fossila bränslen och inte skapar några utsläpp.
 2. Roligt och avkopplande: Segling är ett roligt och avkopplande sätt att tillbringa tid på vattnet.
 3. Fysiskt aktivt: Segling kräver ofta att du rör på dig och utför olika uppgifter ombord, vilket gör det till en fysiskt aktiv hobby.
 4. Låg underhållskostnad: Segelbåtar har generellt sett lägre underhållskostnader än andra typer av båtar eftersom de inte har så många mekaniska delar.
 5. Möjlighet att utforska nya platser: Med en segelbåt kan du segla till och utforska nya platser som du kanske inte skulle kunna nå på annat sätt.

Artiklar om segling och segelbåtar

Läs om segling, segelbåtar och vad du bör tänka på när du köper en segelbåt. Vi beskriver olika segelbåtar med tips om din segling och hur du vårdar båten på bäst sätt. Kappsegling, nyheter internationellt såväl som i Sverige.

Hallberg-Rassy 44 – byggd för snabbhet och komfort Hallberg-Rassy 44 visades på Älvsjömässan 2018 och…