Buster Phantom Cabin – nominerad till Best European Powerboat 2019

0

Buster Phantom Cabin lanserades 2018 och är Busters nya flaggskepp. För 2019 blev den nominerad som Best Europan Powerboat.

Det är en stor kabinbåt som är baserad på det robusta och extremt sjödugliga Phantom skrovet från den framgångsrika föregångaren. Båten har en jättekabin med stort ljusinsläpp och skjutbara sittplatser för upp till 7 personer. På förarplatsen hittar du en stor multiskärm och den har pentry, gångvärme och defroster. Den minimalistiska interiören är funktionell, men utan att ge avkall på komforten.

Video med Buster Phantom från Båtmässan i Stockholm 2019

Båten har bränsletankar på 800 liter så man kan åka en rätt lång tid. Som valfria tillbehör finns bogpropeller, köksplatta, värmare mm.

Buster Phantom Cabin.

Phantom är den största båten från Buster

Buster Phantom är nästan 10 meter lång  och har plats för tolv personer. Det är är den största och snabbaste båten någonsin från Buster. Med de kraftigaste motorerna har Phantom en topphastighet på nästan 60 knop.

Phantom kan tillskillnad från andra Buster båtar utrustas med två motorer. Det kraftigaste alternativet för Phantoms dubbelmotorer är kombinationen av två stycken 350-hästkrafters med 5,3-liters V8-Yamaha-motorer. De dubbla motorerna innebär att det är möjligt att utnyttja Yamahas elektroniska drive-by-wire-system Helm Master.

Buster Phantom Cabin

Priset för utställningsbåten Buster Phantom på båtmässan i Stockholm 2019 var 2 202 200 kronor inklusive 2 x Yamaha F225FETX. Båtpacketet innehåller också kylskåp, bogpropeller, värmare, landström, sökljus, kokplatta, mörkläggningsgardiner, fishfinder, entertainment.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap