Browsing: Motorbåtar

Olika typer av motorbåtar

När det gäller motorbåtar finns det många olika typer och modeller att välja mellan. Varje typ av motorbåt har sina egna unika egenskaper och användningsområden. Nedan följer några vanliga typer av motorbåtar och deras kännetecken

Kabinbåt: En båt med en inneslutad hytt som ger skydd mot väder och vind. Kabinbåtar kan vara utrustade med allt från enkla sovplatser till fullt utrustade kök och badrum.

Centerkonsolbåt: En båt där styrkonsolen är placerad i mitten av båten istället för på aktern. Detta ger en bättre utsikt för föraren och mer utrymme på aktern för fiske eller andra aktiviteter.

Skrovbåt:  En båt som har ett planande skrov, vilket innebär att båten lyfter upp ur vattnet vid högre hastigheter. Detta ger bättre prestanda och bränsleekonomi.

Bowrider: En båt där sittplatserna är placerade på fördäckets främre del (bow) istället för i aktern. Bowriders är vanligtvis mindre och mer lämpliga för dagsturer än för övernattning.

Walkaround:  En båt med en öppen fördäck som ger möjlighet att gå runt hela båten. Detta är praktiskt för exempelvis fiske eller bad.

Targa 32 visas på Båtmässan i Älvsjö 2023. Targa 32 är en härlig båt med…

Ryck 280 visas på Båtmässan i Älvsjö 2023. Det är en powerboat med säkra gångbord…

Svenska båten Candela C-8 vann European Powerboat Award 2023 i klassen electric. Det mest avancerade…

Prestige M48 är en katamaran som vann European Powerboat Award 2023 i klassen upp till…

De Antonio D36 är en powerboat och sportkryssare som vann European Powerboat Award 2023 i…