Browsing: Daycruisers DC modeller

Vad menas med en daycruiser?

Daycruisers båtar eller DC båtar- artiklar om utflyktsbåtar och daycruisers som blivit en alltmer populär båttyp och det finns flera olika typer. De är social utflyktsbåtar och något större än en hardtopbåt men mindre än en kabinbåt. Båttypen har sina rötter i amerikanskt 60-tal.  En daycruiser har ofta en rätt stor inombordsmotor men finns också med utombordare och skrovet är vanligtvis V-skrov. För den här typen av båtmodell är det sociala viktigt och de har ett rymligt utrymme i aktern samt kabin i fören som gör att det går att övernatta i. DC modeller passar bra för dagsutflykter, persontransporter och vattensporter.

Populära daycruiser modeller

Daycruisers kommer från Amerika och populära modeller är SeaRay Sundancer modeller, Sting 610 DC, Nimbus modeller, Yamarin 81 DC och 79 Day Cruiser,  Bella 620 DC, Ryds 23 DC, Nordkap 605 och Flippers 640 DC, Bayliner 2655, Bella 620, Ryds DC, 670 DC/ST och 760 DC serier, Askeladden 645 Beetle, Flipper 640, Flipper 630 DC, Uttern D68 Exclusive, Uttern D55 Exclusive, Uttern T57 or Yamarin 59 HT och Zitarra Z7.

Woman driving a motor boat
Kvinna som kör en båt i Geiranger fjorden i Norge.

Köpa en begagnad daycruiser?

Ska du köpa en begagnad daycruiser så kolla speciellt upp var den varit körd. Om det är saltvatten eller Amerika så kan det dra ner värdet ordentligt. Kolla även att båten är CE-märkt. Tyvärr finns det oseriösa aktörer som importerar båtar som varit med om amerikanska stormar och som borde säljas till mycket lägre priser. De nordiska märkena Flipper, Yamarin, Bella, Uttern och Askeladden är efterfrågade och har begagnade priser som ofta är stabila.