Browsing: Aluminium båtar

Varför aluminiumbåt?

Aluminiumbåtar har blivit alltmer populära inom båtvärlden. Deras unika egenskaper och hållbarhet gör dem till ett utmärkt val för en mängd olika användningsområden, från fritidsfiske till professionell användning.

Aluminium har flera fördelar jämfört med traditionella båtbyggnadsmaterial som trä och glasfiber. För det första är aluminium lätt och starkt, vilket bidrar till bättre bränsleeffektivitet och lägre driftskostnader. Dessutom är aluminium exceptionellt hållbart, slagtåligt och korrosionsbeständigt, vilket gör att båtarna har en längre livslängd och kräver mindre underhåll.

Aluminium är en stark metall som är lätt i vikt jämfört med andra skrovmaterial. Båttillverkare som använder aluminium har kunskaper om rätt legeringar och TIG svetsning. Det är också nödvändigt att man isolerar skrovet från andra typer av metaller som skulle orsaka korrosion.

Miljöaspekten
En annan betydande fördel med aluminiumbåtar är deras miljövänlighet. Aluminium är ett 100% återvinningsbart material, vilket minskar miljöpåverkan både under tillverkningsprocessen och vid båtens slutgiltiga avveckling. Denna egenskap gör aluminiumbåtar till ett bra val för den miljömedvetna konsumenten.

Alukin SCR 950 är en nyhet för säsongen 2018. Maxlängd 9.50 cm Maxbredd 2.90 Motorstorlek…