Browsing: Bowriders

Vad är en bowrider?

Bowriders är en populär typ av fritidsbåt som kännetecknas av deras öppna bow-område, det vill säga fördäcket, där passagerare kan sitta. Det är en populär båttyp bland fritidsbåtar som gillar att koppla av och ha kul på vattnet. En bowrider är den amerikanska definitionen på en öppen båt med utombordsmotorer och som har en stor vindruta midskepps. Men att hitta den perfekta bowridern kan vara svårt, särskilt om man har en begränsad budget.

Vad som är kännetecknande för bowriders är att de har två sittbrunnar en öppen yta i fören där man kan sitta och en sittbrun i aktern. Ofta har de en bred vindruta, stora stuvutrymmen.

Användningsområden Bowriders är mångsidiga och lämpar sig väl för en mängd olika aktiviteter. Deras öppna design gör dem perfekta för sociala sammanhang, som familjesammankomster eller utflykter med vänner. De är också populära för vattensporter som vattenskidor, persontransporter, wakeboarding och tubing. Många väljer en bowrider för avkopplande dagar på vattnet, solbad och simning.

Bowriders i Sverige

Populära bowriders i svenska farvatten är Ryds, Bella, Yamarin, Finnmaster, Bustern och Uttern. Askeladden C61 BowRider, 20 fots Ryds Bowrider, AMT 2020 Bowrider, Super Magnum och Uttern har också flera modeller somT53. Internationellt är nya modeller för säsongen Formula 270 BR.  Formula 330 Crossover Bowrider, Bennington R series Bowrider och Regal 2000 BR.

Amerikanska bowriders

De första bowrider modellerna från USA från tillverkare som SeaRay och Bayliner,

Bayliner Element E16
Bayliner Element E16 är en av de mest prisvärda bowridersna på marknaden. Den har en smart design och enkelhet som gör den enkel att använda, samtidigt som den är bekväm och rolig att köra.

Stingray 192SC
Stingray 192SC är en annan prisvärd bowrider som erbjuder mycket för pengarna. Den har en modern design och en praktisk layout som passar både för dagsturer och övernattning.

Regal 1900 ESX
Regal 1900 ESX är en högpresterande bowrider som också är prisvärd. Den har en snygg och sportig design och är utrustad med en kraftfull motor som gör den perfekt för vattensporter.

Glastron GT 185
Glastron GT 185 är en annan prisvärd bowrider som erbjuder mycket för pengarna. Den har en modern design och är utrustad med en kraftfull motor som gör den perfekt för vattensporter.

Four Winns Horizon H190
Four Winns Horizon H190 är en lyxigare bowrider som ändå är prisvärd. Den har en stilren design och är utrustad med högkvalitativa funktioner och bekvämligheter.

Nyheter om bowriders