Täckställning av båt

0

Att sätta upp en täckställning påminner lite om plockepinn. Populära ställningar är Noa. Många av 35 mm rören har 30 mm rör instoppade som du måste få ut. På änderna har du ändskydd i plast och det finns T-kopplingar.

Noa
Täckställning från Noa

Ta ut kapellet  från stålramarna och sätt över presenningen. Ofta är presseningen tung så det underlättar att vara två personer att få den på plats.

Båtställning under kapellet

Tänk på att snö är tungt så du kan tvingas ta bort snö under vintern och sätt upp ställningen så den klarar av snön. Du kan också använda rep för att stadga upp ställningen.

Om du har en stor båt underlättar det mycket att vara två personer när du placerar presenningen. På båtklubben är det ofta andra som har samma problem så detta är något man ofta hjälper varandra med.

Håll vattnet borta från båten

När vatten fryser, expanderar det med nästan 10%. Det innebär att en del som håller vatten kan knäckas ungefär som ett ägg.

En del använder också två presenningar för att minska kondensen.

Företag som gör täckställningar

  • Alla båtaffärer säljer täckställningar under hösten
  • Noa
  • No Tool

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap