Båtgolv som höjer inredningskänslan i båten

1

Det finns olika material för att fixa golvmaterial till båten. Vad är egentligen bäst trägolv, vinyl eller matta?

Fixa ett snyggt trägolv till båten

Att fixa ett snygg båtgolv gör mycket för inredningskänslan i din båt. Det klassiska är mahogny plywood och durkplywood. Det går att köpa kvadratmetervis och priserna varierar mycket beroende på vilket typ av trägolv du väljer.

Gör själv en träimmitation med Isiteek

Om du tycker det är bökigt och komplicerat att lägga trägolv är en annan lösning Isiteek som är en syntetisk teakimitation som ser ut som en tejprulle och finns i 60 mm och 124 mm. Om du använder den finns det en roller och tillbehör som steelmax för att fästa. För att få det snyggt kan du behöva sätta en ram runt det.

Mattor

Mattor är billigare men behöver dammsugas och rengöras och om du vill fiska bör du se upp så du inte använder en matta som fiskekrokar kan fastna i. Läs mer om båtmattor

Vinyl

Vinyl är relativt dyrt men blir halt om det blir vått. I USA finns exempelvis Vinyl Nautolex från Defender som är ett kvalitetsmaterial.

  • Alla vinyler bör rengöras regelbundet för att bibehålla utseendet och förhindra smuts och föroreningar.
  • Eventuella fläckar, spill eller nedsmutsning bör rengöras så snart som möjligt för att förhindra risken för permanent färgning av vinylen.
  • Använd en mild tvål lösning för att ta bort fläckar på ytan. Avlägsna med en fuktig vit trasa.
  • Rengöringsmedel och aceton kan orsaka skador på vinylen och bidra till försämring av materialet.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

1 kommentar

  1. Pingback: Vårda båten - om båtunderhåll och reparationer ⋆ Båtguide

Leave A Reply

Share via
Copy link
Powered by Social Snap