Världens största 3D-utskrivna båt

0

University of Maine har skapat världens största 3D-printade objekt som är en båt. Ett team av forskare från University of Maine visade världens största 3D-tryckta del. Båten 3Dirigo är utformad på en storformat polymer 3D-skrivare som utvecklats av UMaine Advanced Structures and Composites Center.


Den 3D-printade båten är 7,62 meter lång och väger 2,2 ton. Projektgruppen tilldelades tre världsrekord: den största 3D-tryckta solida del, den största 3D-tryckta båten och den största 3D-skrivare. Detta är ett lovande initiativ för sjöfartssektorn inom ett nytt teknikområde som kallas för additiv tillverkning.

Fler och fler additiva tillverkare vänder sig till stor-format 3D-utskrifter. University of Maine jobbar med detta teknikskiftet med tonvikt på användningen av kompositmaterial. I maj förra året fick deras partner Oak Ridge National Laboratory (ORNL) $20 000 000 för att utveckla en stor-format additiv tillverkning program som är baserat på 3D-utskrifter med material som innehöll trä fiber.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap