Aston Martin planerar att bygga lyx U-båt för 4 miljoner dollar

0

Aston Martin har samarbetat med undervattenfarkost tillverkaren Triton för att skapa ett koncept för en begränsad upplaga av lyx ubåtar. Endast ett dussin av ubåtarna kommer att vara tillgängliga för köp varje år.

Kodnamnet Project Neptune lanserades på 2018 års Monaco Yacht Show-Yachting branschens största evenemang, som äger rum varje september.

Den futuristiska tre-person ubåten har en bubbla-liknande hytt, innesluten i en silver och svart kropp vilket Aston Martin vice president Marek Reichman sa påminde om varumärkets Valkyrie bil.

Tritons Super-yacht sub kan ge ledtrådar hur den nya ubåten kan fungera. Triton 1650/3 LP, kan i dykläge rymma en pilot och två passagerare. Det är möjligt att dyka ner 500 meter och stanna där i upp till 12 timmar, och u-båten kan nå hastigheter på tre knop.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap