Axopar – flexibla modeller med nydesignat skrov

0

Under båtmässan 2020 ställer man ut Axopar 37 XC Cross Cabin. Med 37 XC har de kombinerat funktionalitet med utrymmen och ett helt nytt skrov.

Båten finns i 3 modeller – Spyder (öppen), Sun-Top (med öppning Bimini / hard-top) och XC (cross cabin) med hyttlösning.

Förvaringsskåp med solskydd ovan, bar (med diskbänk) eller helt öppen.

Standard motorer är ett par dubbla Mercury V8 300 hk utombordsmotorer, med möjlighet för dubbla Mercury 350 Verado (överladdade in-line 6cyl). JPO (Mercury joystick).

Axopar 37 SportsCabin

Axopar
Båtmässan 2019.
Axopar båtmässan 2019

Axopar har sin flaggskepps-modell Axopar 37 Sports Cabin som är tänkt att förena sport och komfort i ett. Det är en designad båt med utmärkta köregenskaper och båten har ett långt skrov vilket innebär att många får plats ombord. Vad som skiljer Axopar 37 är att den är mer strömlinjeformad och mer sportig än sina föregångare.

Tidigare år har Axopar ställt ut med modellerna 28 AC med en karbin och 28 OC som är mer öppna båtar. Båtarna som byggs i Polen använder samma skrov vilket skapar flexibilitet kring vilken modell man vill använda. Båten har vunnit flera utmärkelser som BOB Awards – best of Boats 2015, European Power Boat of the year 2016 och Pantenius Motor Boat Awards Winner.

Fakta 8.99 meter inklusive badplattformen.
Bränslekapacitet: 260 liter
Antal passagerare: 8 personer
Vikt 1890 kg
Konstruktion GRP
Max hastighet: 36-46 knop
Utombordsmotorer: 150-350 hk
Bränsleförbrukning: 1.35 l/nm (vid 250 hk och 26 knop)

axopar

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap