Black Pearl vinner prestigefulla World Superyacht Award 2019

0

Världens största seglingsyacht Black Pearl från Oceanco är 116 meter lång vinner World Superyacht Award 2019 i London. WSA räknas som yachtvärldens Oscarsgala och galan har tidigare år har den hållits i Venedig, Amsterdam och Florens.

Utmärkelserna värderar innovation, design, och konstruktion av världens finaste lyx jakter. Här samlas eliten av Superyachter där ägarna samlas för att utnämna de finaste superyachterna som lanserats.

Black Pearl har fokus kring ekologi
Black Pearl levererades 2018 och tillhör en ny generation av superyachtar som är byggda med fokus kring ekologisk hållbarhet och ekologi.

Yachten har Dynarig master i kolfiber och tre segel som kan riggas på 7 minuter. Den drivs även med diesel elektriskt motorsystem. Systemet är såpass effektivt att de ska kunna korsa Atlanten med bara 20 liter bränsle.


En viktig teknik för att generera elektricitet sker med den rörliga pitch propellern. Båten använder också ny teknik för att fånga värme och storskaliga lagringsbatterier.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap