Finnmaster Husky R8 – flaggskeppet i Husky serien

0

Finnmaster Husky R8 är flaggskeppet i Husky serien. Det är en modern formgiven bowrider som har bra köregenskaper i både lugn och hård sjögång. Vindrutan är hög för att skydda mot vinden. Serien representerar egenskaper som pålitlig, trygg och slitstark. Samma karaktärsdrag som kännetecknar hundrasen Husky – därav namnet Finnmaster Husky.

Finnmaster Husky R8s
Husky R8s på Båtmässan i Stockholm 2019,

 

Den nya aluminiumbåten Finnmaster Husky R8s är det nya flaggskeppet i Husky-serien med attityd, karaktär och styrka. R8s väcker uppmärksamhet med mattsvart foliering, räcken, pollare och vattenskidbåge. Den svarta T-toppen har fått samma fräcka och sportiga design som båten i övrigt. Blickfångaren R8s erbjuder fartfulla, men ändå trygga båtturer för hela familjen samt utmärkta köregenskaper i både lugn och hård sjögång. Båten är mångsidig och välutrustad och lämpar sig utmärkt för olika bruksändamål.

Husky R8s har samma trygga insteg som de andra Husky modellerna. Tack vare de höga friborden är det tryggt att röra sig omkring i båten. I fören finns det gott om durkyta och en bekväm L-soffa. Sittbrunnen är rymliga och praktisk konstruerade och möjliggör att stora sällskap kan njuta av samvaron.

Husky R8s har mycket hög prestanda och är en lättkörd båt som garanterar en sportig körupplevelse. Till standardutrustning hör bland annat Seastar hydraul styrning, trimplan och trimautomatik samt bogpropeller. Skrovet som är i aluminium och med 19 graders v-botten tar grov sjö mjukt och är konstruerad för farter upp till femtio knop, men fungerar dock precis lika fint i lägre farter ifall du hellre vill glida omkring i skärgården.

Båtens färgvärld är harmonisk och tidlös, men samtidigt sportig och praktisk. All inredning från durken till panelen och från vindrutan till dynorna går i färger som aluminiumgrått, svart och vitt vilket ger båtarna en stilig finish. Dynornas
färg följer en internationell linje och är tvåfärgade: svart och gräddvit. De slitstarka och lättskötta dynorna är tillverkade av Silvertex TM-tyg.

Vindruteramen är gjord av svart eloxerad aluminium som skyddar bättre mot korrosion, är slitstarkare och avstöter smuts bättre. Båtens durkytor är av reFlex-material som är lättskött och tryggt. ReFLEX durken är grå i färgen vilket passar utmärkt ihop med båtens stil. Tillsammans med de stora badplattformarna som följer skrovsidorna i aktern och med den breda svarta relingslisten bjuder båten på en ny och innovativ designupplevelse. Förutom att de extra tjocka relingslisterna har ett estetiskt värde, skyddar de båten från alla håll mot skråmor. Den nedre relingslisten som går kring badplattformen och fortsätter långt in på sidorna.

Finnmaster Husky R8s
Båten har en hög vindruta som skyddar alla passagerare från vinden. Lanternorna är integrerade i rutramens akterhörn. Båten har en tvådelad mellandörr som gör att det är lätt att röra sig omkring i båten. Förarplatsen är lätt överskådlig med en central plats för en upp till 12” kartplotter. Förarplatsen är även försedd med ett 12V eluttag och en mugghållare samt på sidan finns en praktisk förvaringsbox för mindre tillbehör. Panelerna och pulpeterna är i svart färg och reflekterar inget solljus.
Finnmaster Husky R8s

På den enorma U-soffan kan man njuta av de soliga sommardagarna på sjön. U-soffan med de tvåfärgade dynorna har en stilig design som framhävs ytterligare av de detaljerade sömmarna. Runt U-soffan finns det räcken på båda sidorna samt på kapellgaraget så att man tryggt kan hålla i sig ifall föraren bestämmer att ta ut högre hastigheter och branta svängar. Kapellet reser praktiskt ner i kapellgaraget och den stör inte passagerarna ifall man väljer att ha den nedfälld.

Under U-soffan finns det gott om stuvutrymme för förvaring av tillbehör. Då solen står som högst vill man enkelt kunna bädda ut till soldäck (extrautrustning) och i R8s kan tre vuxna personer njuta behagligt av solen bredvid varandra utan att behöva trängas. I aktern finns rejäla badplattformar och en praktisk stege för svalkande simturer.
Finnmaster Husky R8s
Båten är klassad för en motor på 225-350 hästkrafter.

Fakta Finnmaster Hysky R8
Länd: 7.55 meter
Bredd: 4.46 meter
Djupgående: 1meter
Vikt: 1500 kg
Motor: 225-350 hk med en fast bränsletank på 214 liter
Hydralisk styrservo: Seastar
Antal personer: 9
Katagori: C
Skrovvinkel: 19 grader
Vindrutetorkare
Trimplan med trimautmatik
Låsbara förvaringsutrymmen
Pris: 1.06 miljoner inkl. motor (2017)

Extrautrustning: Garmin kartplotter med ekolod, Garmin HD 4 KW radar, ankarvinsh, fjärrkontroll till vinschen, kylskåp 50 liter, värmare webasto 2kv, förvaringsbox till sittbrunn, bord till aktersittbrunn, stege till fören, hamnkapell till aktern, soldäck i aktern.

Det finns en mindre modell Finnmaster Husky R5.
Hemsida: finnmarin.fi

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via
Copy link