Silent 79 – elektrisk lyxyacht

0

Silent-Yachts första soldrivna katamaran Silent 79 katamaran konstrueras i Italien. Silent-Yachts är baserade i Österrike och tillverkar oceangående soldrivna katamaraner. Nu bygger de sin sin största modell hittills. Silent 79 är under uppbyggnad på ett varv i Marotta, nära den italienska varvs huvudstaden Ancona.

Tre enheter är under tillverkning och två har redan sålts. Den första katamaranen kommer lanseras under 2020. Den nya yachten är byggd med en lätt sandwich komposition – liknande teknik som man forskar på på KTH vilket ger ljud och temperatur isolerande egenskaper.

Katamaranen är försedd med ett par elektriska motorer (50 kW vardera i standard “Cruiser” version, 250 kW vardera i “E-Power” version) och gemensamma axlar. I den mest kraftfulla versionen kan Silence 79 nå upp till 20 knop.

Silent 55

Silent 55 är nominerad till European Powerboat of the year 2019. Precis som den nya Silent 79 är den Silent 55 en oceangående sol-elektrisk katamaran som använder tyst elektrisk framdrivning som varken ger buller, rök och har minimal vibration. Båtens självförsörjningsförmåga är viktig och hon har massivt med solpaneler och praktiskt taget underhållsfri.

Silent 55 kan beställas i tre olika motor konfigurationer. Med kryssar versionen tar du dig fram med två sol och El 30 kW elmotorer upp till 10 knop, med E-Power versionen med sina 2 135 kW motorer och större batterier har en fart upp till 20 knop. För dem som vill röra sig snabbt och långt finns hybrid version.

Mer information
:
Silent-Yachts.com

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via
Copy link