Flightboards – åk med elektriska surfingbrädor & electrosurf

0

Elektriska surfbrädor s.k fliteboards och jetsurf brädor visades upp på båtmässan 2020. Och vem vill inte surfa fram ljudlöst över vattenytan?

Båtmässan 2020


De är elektriskt drivna surfbrädor som kan nå upp till 30 knop. Li-ion batterierna låter dig surfa i 30-120 minuter beroende på konfiguration, din vikt och vilken bräda du väljer.

flightboard bensindriven
Bensindriven Flightboard som var den minsta modellen som visades. Den var också rätt dyr med en prislapp på 200 000 kronor.
flightboard
Elektriska flightboards som visades på Båtmässan 2019.
Fliteboard 100 liters på Båtmässan 2019 en bräda som kommer upp i 40 km/h med en 80 kilos åkare. Brädan använder en borstlös motor och Li-ion batterier. Batteritiden räcker i 25 km. Den drivs med en handkontroll som har bluetooth. Priset ligger på 135 000 kronor (12 817 Euro) 2019.

Electrosurf carver är en bräda som är gjord för snabbare hastigheter med en längd på 240 cm är det en smal bräda för den som vill göra sina egna vågor. Brädan är gjord med en sandwidge-konstruktion och hastigheten ligger på 35-40 km/h. Pris i affären 54 000 kronor (2018). 

Det finns också bensindrivna surfbrädor som är mindre och har högre effektivitet men priset är betydligt högre.

I Sverige kan du hyra eller köpa en elektrisk surfbräda hos Electrosurf, www.electrosurf.se som finns i Bromma.

Electrosurf Manta är en bredare och stabilare bräda som har hög flytkraft och längre räckvidd.

elbatteri Motor på en surfbräda  Elektriska surfbrädor

Andra el-surfingmärken är:

  • Mertec – deras eldrivna surfbräda är uppblåsbar och så kompakt att den lätt kan tas ombord för semester i en förpacknings väska.
  • Aquila Electric Board
  • Lampuga
  • Onean
  • Radinn
  • Waterwolf
10.0 Awesome
  • Coolhet 10
  • User Ratings (1 Votes) 7.9

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap