Grandezza 34 OC – en modern sportcruiser

0

Grandezza 34 OC – den populära och moderna sportscruisern förnyas

Den nya Grandezza 34 OC är ett bevis på kompromisslös modern design och prestanda. Båten är baserad på Grandezza 33 OC, som har varit en populär modell i Grandezza-serien. Båten är designad och byggd i Kokkola i Finland sedan 1990.

De mest synliga förändringarna är det integrerade soldäcket i akter med svängbart ryggstöd, längre badbrygga, stora skrovfönster för maximalt ljusinsläpp och nya inredningsfärger.

Allt på båten är utformat för att ge en fulländad upplevelse till sjöss, oavsett om du är på en längre tur med familjen i favoritskärgården eller njuter av en lyxig middag under stjärnorna tillsammans med vänner.

Det är enkelt och bekvämt att gå ombord på Grandezza 34 OC via den breda badplattformen i aktern. Tack vare de praktiska fotstegen, samt att för- och sidoräcken är placerade på rätt höjd är det lätt att röra sig på skarndäcket mellan badplattformen och fören. Badplattformen är utrustad med vikbara pollare och avisarlist för enkel och lätt förtöjning.

Styrplatsen är ergonomiskt planerad. Förarsätet för två personer är utrustad med avståndsjustering och det vinklade fotstödet vid styrkonsolen ökar bekvämligheten ytterligare. Alla brytare, mätare och kartplotter är välplacerade. Som standardutrustning är nya Raymarine Axiom 12” multifunktionsdisplay med inbyggt RealVision 3D-ekolod. De mörka sidorutorna och den mörkgrå instrumentpanelen motverkar effektivt ljusreflektioner.

Båten kan fås med både enkeloch dubbelmotormontering. Som extrautrustning till  dubbelmotormonteringen finns Joystick- styrning, vilket gör båten mer lätthanterlig.
Sittbrunnen är öppen, ljus och inbjudande med ordentlig ståhöjd. Den rymliga och bekväma sittbrunnen bjuder på sittplatser för åtta personer. Akterbänken är ytterst praktisk eftersom man kan genom att svänga ryggstödet forma ett stort soldäck, som är utrustad även med fyra rostfria mugghållare. Under soldäcket finns ett rymligt förvaringsutrymme för fendrar och förtöjningsutrustning, vars användning är ännu enklare tack vare den stora badbryggan. En annan solbädd finns på fördäcket. Taket och den stora glidande takluckan samt det lätthanterade kapellet ger stor flexibilitet i alla väder, både i hamn och ute till havs.

Det modernt utrustade pentryt och den generöst tilltagna soffgruppen i den öppna sittbrunnen är utformade för härliga dagar med vänner och familj. Pentryt är välutrustat med ett arbetsbord som går att förlänga. Pentryt är på ergonomisk höjd och det finns även gott om förvaringsutrymmen. Som standardutrustning finns en keramisk spis (dieseldriven), kylskåp med frysfack, en integrerad diskho och draglådor för matporslin.

Den innovativa layouten gör de rymliga och luftiga kabinerna på nedre däck till rofyllda platser för vila och sömn. Tack vare den öppna planlösningen med full ståhöjd, de stora skrovfönstren med luftventiler och mittkabinens panoramafönster är interiören ljus och fungerande. De fasta dubbelsängarna gör att övernattningar är enkla att ordna och kräver inga extra arrangemang. Kabinerna är även utrustade med varsin divan samt gott om förvaringsutrymme.

Med hjälp av den integrerade tilläggsdynan kan man förvandla fören till en sovplats för tre, vilket är idealiskt för familjebruk. Kojplatser till fyra personer, två bekväma soffor samt separat toalettenhet gör båten perfekt även för längre båtresor.

Toalett- och duschutrymmena är placerade mitt i båten. Duschutrymmet är avskilt med en genomskinlig dörr och har även en bänk för förbättrad säkerhet och funktionalitet, toalettstolen är placerad under bänken. Toaletten har även stiliga spegel- och tvättfatsskåp samt ett skålformat tvättfat.
Den genomtänkta och eleganta Grandezza 34 OC är skapad för oförglömliga stunder ombord. De nya färgerna, mönstren och materialen i inredningen är i harmonisk stil och representerar de senaste internationella trenderna.

De stiliga tvåfärgade inredningstextilerna är tillverkade i högklassigt Silvertex TM -tyg. Också armaturer, beslag, handtag och övriga detaljer är noggrant utvalda och testade.

Grandezza 34 OC ställades ut på de flytande båtmässorna i Marstrand och Gustavsberg under 2018.

Båten säljs bland annat på GBM Marin i Havstenssund och Yamaha Center i Umeå.
Hemsida: www.grandezza.fi

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap