Hanse 315 – European Yacht of the Year 2016

0

Har vunnit European Yacht of the Year 2016. Innovativ, stil och sportig design med bra prestanda. Grundpriset 2017 ligger på 700 000 kronor.

Nya Hanse 315 uppfyller höga krav oavsett om du föredrar sportig segling, avkopplande semester eller vill spendera tid tillsammans ombord med familjen och vänner. Det korta överhänget och den djupa kölen ger nya Hanse 315 eleganta linjerna. Hanse 315 levereras med rorkult styrning som standard och kan även utrustas med dubbla rattar som tillval. De djupa L-köl med 1,85 m möjliggör extremt tillförlitlig kontroll av båten. Hanse 315 är den första i sin klass att få CE kategori A. Den grunda kölen med ett djupgående på 1,37 m finns som tillval.

Däcket har en intelligent användning av utrymmet: det voluminösa ankarbox med valfria ankarspel ligger i fören med tillräckligt lagringsutrymme för ankare och förtöjning. Direkt bakom det finns det självslående fock som standard. Aktern är öppen, men sittbrunnen är fortfarande mycket skyddade. Aktern kan stängas helt med en badplattform. Om

Interiören i Hanse 315 är ljus och luftig. Reptåliga glasrutor i struktur och gott om ventiler som släpper in massor av ljus och luft.

Tekniska specifikationer:

Längd: 9,62 m
Bredd: 3,35 m
Djupgående: 1.85 m oder 1,37 m
Deplacement: ca. 4,7 t
Motor: 11,8 PS inombordare

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via