Tuhura – superyacht från Oceanco

0

Tuhura är en unik lyx superyacht på 116 meter av Oceanco. Exteriören har hämtat inspiration efter polynesiska kanoter.

Exteriören påminner om tidiga kanoter och andra fartyg  som användes för hundratals år sedan av ursprungsbefolkningar över hela världen. Den polynesiska gjorde flera långa upptäcktsfärder över Stilla havet

Superyachten som skapats i samarbete med Lobanov Design Studio, BMT Nigel Gee och Achille Salvagni och som inspiration har designerna använt det historiska och förflutna.

Igor Lobanov beskrev tanken bakom båten. “Vår Tuhura är en enkel idé. Tanken var att ta en naturlig form som liknar dem som ses i de tidigaste kanot-typerna och förstora den till en större skala, med hjälp av modern teknik.”

Interiören använder teak, gunmetal och brons  medan motorn är en hybrid Azipod CRP framdrivningssystem. Systemet gör det möjligt för fartyget att röra sig i hastigheter upp till 18 knop, en imponerande hastighet för en 377-fot Yacht.

Tuhura s skrov och framdrivningssystem har utvecklats i samarbete med BMT. Enkelheten i kanot formen har gett ett effektivt skrov med lågt total motstånd, bra sjöegenskaper och utmärkt manövrerbarhet. Teamet valde ett hybrid Azipod ® CRP (Contra-roterande) framdrivningssystem från ABB. Utvecklingen av detta system testades ursprungligen 2003 och tillämpas med framgång på kommersiella fartyg.

Andra stora superyachts som Oceanco byggt är

Oceanco är ett Holländskt varv som finns i Rotterdam. Andra spektakulära båtar som de byggt är:

  • Y718 – en superyacht på 119 meter som sjösattes i november 2018
  • Jubilee – en superyacht på 110 meter
  • Bravo – superyacht på 109 meter som är ekovänlig
  • Dar
  • Barbara
  • Sunrise

Hemsida:
https://www.oceancoyacht.com

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via