Nyheter Allt för sjön 2015 – Stockholmsmässan

0

Vi rapporterar från Allt från sjön i Älvsjö som räknas som Sveriges Största båtmässa som säger sig ha 90 000 besökare och som brukar vara en riktig höjdpunkt för båtbranschen. Mitt intryck när jag var där var att det var lite människor jämfört med tidigare år.


 

Tyvärr fick jag inte tillgång till Stockholmsmässans nyhetsrum eftersom jag inte var “ackrediterad journalist”  och fick inte något pressmaterial vilket var trist och märkligt när jag skriver om båtbranschen på nätet. Fy skäms båtmässan!

Men jag ger mig inte så lätt utan besökte mässan tog mängder av bilder och material i montrarna så vi kommer att uppdatera sajten ändå med massor av information de närmsta veckorna!


 

Whisper segelbåt

Den flygande segelbåten Whisper – ett av Stockholmsmässans dragplåster

Solent Whisper är byggd med den senaste tekniken i Southampton och sponsras av Solent University (solent.ac.uk). Det är en flygande katamaran som visats på BBC som kan användas för tredimensionell segling s.k hydrofoiling.

Targa

Foto: Targa 48 GT Stockholmsmässan 2015

Den största båten på Stockholmsmässan

Mässans största båt var Targa 48 GT med sina karaktäristiska fyrkantiga fönster och det var många som stod i kö för att spana in interiören.

Lanseringar och showcase för de svenska tillverkarna

Mässan är den viktigaste för de svenska båttillverkarna. Det var naturligtvis många svenska tillverkare som kom med lanseringar och nya modeller. Bland lanseringar fanns Delta 290 som hade svensk premiär. En annan kul nyhet var Nimbus 305 Coupé och premiären för Westline 360 sport. Svenska båttillverkare som Uttern, Crescent och Ryd visade upp sina modell program. Även våra nordiska grannländer var bra representerade med spännande båtnyheter från Yamarin mm.

Precis som förra året var aluminiumbåtarna och RIB-båtarna avdelningar som ökat i omfång.

De annorlunda båtarna – James Bond?

Quadski
En mässmonter som många besökare stannade var Quadaski XL från Nivado.com. Här fick man James Bond feeling med en båt som du både kan köra på land och vatten som går lös på drygt halva miljonen.  Quadaskin hade precis tagits hem av återförsäljaren.

Jag kollade också på roliga och innovativa fiskekajaker och moderna roddbåtar.

Man fick leta rätt mycket för att se vad som hände inom miljöområdet men vi såg vassa elmotorer från Torqeedo och världspremiär på elsnipan Allure Electric från Crescent.

Share.

About Author

Jag heter Daniel Larsson och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Jag har haft seglingsintresse sedan jag började med optimistjolle som barn och har korsat Atlanten 4 gånger.

Comments are closed.