Brabus Shadow 500 Black Ops – byggd för snabb pendling

0

Brabus Shadow 500 Black Ops från Brabus Marine är byggd för att du snabbt ska kunna pendla stora avstånd. Det är ett samarbete med finska Axopar och tyska lyxvarumärket Brabuss. Med twinmotorerna utlovas hastigheter över 50 knop. Modellen Brabus Shadow 500 cabin är finalist i Motor BoatsAward i den prestigefulla klassen Superboats.

Cockpitten som är placerad i mitten är lågt placerad och du sitter skyddad med stora vindrutor runtomkring med en extra sittplats bredvid förarplatsen. Brabus har en unik styrlösning som gör att du enkelt når alla funktioner till båten, trimpanel och stora tydliga dataskärmar.

I fören finns det ett sittutrymme och i aktern sittplats för fyra personer. Båten har toalett och det finns också en mindre bar. Priset 2019 var 234 000 Euro.

Båtens design är baserad på Axopar 28 men Brabus har bättre finish och den är byggd i kolfiber vilket gör den hundra kilo lättare och inte minst en betydligt större motor med mer hästkrafter.

Shadow 500 är nominerad till 2020 Motor Boat Awards i kategorin superboats.

Världspremiör på tyska Boot 2019.

Specifikation Shadow 500 Black Ops

  • Längd 9.53 meter
  • Bredd 2.95 meter
  • Motorer 2x Mercury ProXS 250 500 hästkrafter
  • Bränslekapacitet 280 liter

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap