GC32 katamaraner – världens snabbaste seglingsklass?

0

GC32 katamaraner är konstruerade för salta och erfarna sjömän, proffs likväl som för hängivna amatörer. Båtarna är betydligt billigare än Americas Cup båtar. De 12 meter långa och 6 meter breda GC32 katamaranen har en besättning på 5 personer och en vikt som landar på 975 kg. Den är världens snabbaste seglingsbåt i produktion och når en topphastighet på 42.7 knop. Seglingsytan är 168 kvadratmeter ochhar en konventionell 16,6 meter lång katamaran mast av kolfiber.

Seglingsklasserna de tävlar i är GC32 racing tour och Extreme Sailing Tours. GC32 gör det möjligt att uppleva den senaste och snabbaste sortens segling med flygande, foliekatamaraner som enkelt kommer upp i  30 + knop hastigheter vilket exemplifieras på America’s Cup. GC32 Racing Tour arenor hittar du framförallt i södra Europa. Extremesailing series har en bra Youtube kanal där du får följa Flying Phantom Series.

https://www.extremesailingseries.com

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via
Copy link