Lürssen – besök skeppsvarvet för skräddarsydda superyachter

0

Lürssen är ett av världens mest kända varv för skräddarsydda superyachter.

Varvet har bland annat tillverkat den 70 meter långa motoryachten Saint Nicolas med ett pris kring 50-100 miljoner Euro. Andra kända båtar är Octopus som tillhörde microsoft grundaren Paul Allen, Rising Sun, Azzam, Bella Vita, EOS och megayachten TIS som sjösattes 2018.

Lürssen har säkrat ett kontrakt för att tillverka en 54-meters Yacht som skall levereras under våren 2021.

Lurssen satsar ofta på projekt mellan 50-60 meter och det framgångsrika slutförandet av Project 13800 är ett första steg i att återupprätta varumärket som ett seriöst förslag för yachter i den storleksklassen. Project 13800 har fyra däck, med massor av yttre däck utrymmen med flera nöjesområden för dess ägare och familj. Interiören har intrikata detaljer med egen möbeldesign av Pollaro.

Under de senaste 15 åren har man levererat ett stort antal ”mindre fartyg” där 29 stycken varit under 90-meter och 15 yachter över 90 meter.de.

Elysian som är 62 meter och kostar 20-50 miljoner euro och som besökt Stockholm

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap