Microsoft grundaren Paul Allens superyacht till salu för 325 miljoner USD

0

Octopus är till försäljning av yachtmäklarföretaget  Fraser och Burgess, Den 126 meter långa båten var den längsta av Paul Allens tre superyachter. Allen ägde också den 92 meter långa yachten Tatoosh och 60 meter långa Medusa.

Octopus byggdes av det Lürssen i Bremen som är specialiserade på superyachter. Octopus designades av Espen Øeino medan Jonathan Quinn Barnett designade interiören. 

Octopus sjösattes 2003 och varit med om en hel del äventyr. De har utförskat Antarktis korsat Nordvästpassagen och bärgat fartygsklockan från vraket av HMS Hood på ett djup av 2,8 km för Royal Navy. Octopus har också varit med om att hitta örlogsfartygen Musashi och USS Indianapolis, som båda sänktes under andra världskriget.

Octopus har ett spa, en bar, pizzeriaugn och ett gym. Det har också inspelningsstudio, biograf, en glasbottnad undervattens observation lounge, två hissar och en basketplan. Den är också utrustad två helikoptrar, två ubåtar och sju tenderbåtar.

Med på båten finns Pagoo en ubåt som kan härbargera åtta gäster och med två besättning kan den dyka i upp till åtta timmar. Ombord finns också ett dykcenter och tryckkammare.

Båten har 41 hytter och kan ta 26 gäster. Superyachten bemannas av 57 besättningsmän och jämförs ibland med en amerikansk jagare.
Paul Allen dog i cancer förra året.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.