Quadrofoil – framtidens båtfarkost

0

Quadrofoil är en spännande hydrofoil bärplansbåt som glider tyst fram på fyra bärplan och den påminner om en lugn vattenskoter.

Båten har en tyst motor på 7,5 hästkrafter och elmotron är uppladdningsbar och har inga utsläpp. Att köra en quadrofoil kostar mindre än € 1 per timme. Båten ska vara klar för produktion enligt Gizmag och priset kommer ligga kring 22 500 euro och det ska även finnas en budgetvariant för 15 000 Euro.

Hastigheten på farkosten är 20 knop (25mph, ungefär 40 km/h). Interiören är Apple inspirerad och futuristisk och den är utrustad med en pekskärm.

Quadrofoil Q2S Electric Limited Edition

Quadrofoil Q2S Electric Limited Edition

Quadrofoil Q2S till skillnad från den lilla modellen har Q2S mer kraft och hastigheter på upp till 21knop. Det tar drygt 5 meter att bli luftburen.

Farkosten är helt eldriven och har en 5,5 kW motorn som drivs med två 5,2 kWh batterier vilket ger räckvidd på upp till 80 km. Det innebär att Q2S är en av de mest energieffektiva vattenskotrarna på marknaden med en genomsnittlig driftskostnad under 10 kr per timme.

Det patenterade styrsystemet gör det möjligt för föraren att vända alla fyra folier vlket håller fartyget horisontellt och säkerställer stabiliteten.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap