Renovera en äldre båt till nyskick

0

Renovering (refitting) av äldre kvalitetsbåtar

Ett prisvärt alternativ till att köpa en helt ny båt är att renovera en äldre båt till nyskick. Detta blir ofta mer lönsamt samtidigt som även personliga önskemål på olika utföranden kan uppfyllas. Att köpa en äldre båt och renovera upp den till nyskick eller t.o.m. till bättre än nyskick, och med den allra senaste utrustningen, blir många gånger billigare än att köpa motsvarande ny båt. Detta gäller även för den som redan har en äldre båt och funderar på att köpa nytt. Är båten bara i gott grundskick så är det oftast mer lönsamt att uppgradera den till nyskick igen.

Bland seglarkretsar sprids nyheter snabbt och vida omkring om vad deras ögonstenar kan få för behandling. Det är främst på detta sätt som Adams Boat Care AB får sina flesta kunder. Genom gott renommé som sprids vida omkring. Men även inhemsk och utländsk fackpress har rapporterat om verksamheten. Så på bara fyra år sedan starten så har Adams Boat Care AB lyckats med bedriften att bli ett världsomspännande företag med renoverade båtar som seglar på alla sju haven, världsomseglare som hemmaseglare, och där ingenting får gå fel när stormarna ryter. Skeppare och besättning måste kunna lita på att båt och utrustning är i toppskick när vädrets makter sätter båt och besättning på hårdast möjliga prov.

Adams Boat Care är specialiserade på att renovera båtar

Båtar kommer från hela världen till Adams Boat Care på Vindön, Orust för att renoveras. Båtarna kommer till båtvarvet för små justeringsarbeten till fullskalig ombyggnad till nyskick, eller bara för vinterförvaring. En av de nyligen helt ombyggda båtarna är den berömda Hallberg-Rassy 46, Mahina Tiare III. Hon har seglat på de stora oceanerna i 19 år och gjort 190 000 Nautiska mil och seglas av det i seglingskretsar berömda paret John och Amanda Neal.

Adams Boat Care AB är specialiserade på att bygga om äldre båtar till nyskick och varvet har fått mycket publicitet i olika medier. En fullskalig ombyggnad har följts av och rapporterats om i två på varandra följande nummer av Yachting World 2013. Varvets arbete med ombyggnad har också spelats in och visats på den tyska TV-kanalen Nautical TV Channel. Vad som visat sig vara mycket intressant är den relativt nya tekniken med att vakuumlimma teakdäcken istället för att skruva dem i däcket. På så sätt kan hundratals onödiga skruvhål i skrovet undvikas.

Adams Boat Care har nyligen flyttat till nya och större lokaler på Vindön, till samma lokaler som de ärevördiga och kända båtarna Regina af Vindön byggdes i. Varvet är fullt utrustat för fullständiga ombyggnader och har ett engagerat team av specialister inom olika båtbyggarområden. Samtliga med lång erfarenhet av båtbyggeri på Orust. Till varvet seglar båtar från inte bara Sverige utan mest från utlandet såsom från Norge, Tyskland, England, Belgien, Polen, Italien, Japan, USA och även ända från Nya Zeeland har båtar kommit för att få fackmässig ombyggnad av båtarna.

Mer information

Detaljerad information om ombyggnad av äldre båtar till nyskick visas på deras webbsajt www.adamsboatcare.com och på Facebook och Instagram.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap