Seabob – dyk som en delfin med en e-Jet

0

Seabob är en behändig e-Jet som tar simmare och dykare till en ny dimension. Den väger bara 35 kg vilket gör att den är lätt att hantera på land.

Seabob F5-S har en drivkraft på 680 Newton och ett powersystem på 6 olika nivåer beroende på vilken hastighet du vill åka med en maxfart på 20 km/h. Laddningstiden är 8 timmar och med snabbladdning 1.5 timmar. Dykdjup max 40 meter.

Den kraftfulla elektriska enheten suger in vatten genom impellern och pressa den bakåt genom Jet-kanalen med högt tryck.

Seabob kan accelerera upp till 22 km/t. Hur du glider genom vattnet på ett sportigt eller avslappnat sätt, bestämmer föraren. Kontrollerade dyk sker genom vikt förskjutning av kroppen, varvtalsreglering sker via styrgreppet.

Gadgeten kommer från Bad Salzuflen (Cayago AG) och finns i tre modeller (2,5 kW, 4,0 kW och 4,5 kW). Produkten finns på Seabob.com Deras billigaste modell kostar 7845 Euro. 

Seabob Tour – i varmare vatten…

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap