Swan 65 Sailing Yacht

0

Lyxig interiör och komplett cruising utrustning med kapacitet att vinna regattor från
det finska varvet Nautor Swan.

Båtbyggnad med omsorg av detaljer, teknisk innovation och elegans
Swan 65 är en modern segelbåt där båtdesignern Germán Frers har strävat efter att bevara hennes mjukhet och harmoni från sina föregångare. Denna nya design skapades praktiskt taget samtidigt med Swan 78 som ett mindre komplement i Bluewaters linje av yachter. Den har mindre kabinutrymme än sin storasyster och har utrymme för en permanent besättning.

Swan 65 är optimerad för långa sträckor mot vinden. Kölen på båten är imponerande 4,20 meter djup, men kan dras upp med en teleskopisk lösning så att den blir 2,80 meter vilket innebär att det är enklare att segla i grunt vatten och gå in i hamnar.

Båten har en modern design, stilrena ytor och okomplicerade, enkla lösningar för att segla och ett liv till sjöss. Designfilosofin och parametrarna följer samma begrepp som den större versionen. Båten har god formstabilitet och bra rörelse till sjöss. Styrsystemet är försedd med dubbla roder.

Swan 65 har bra seglingsegenskaper när hon slörar och prismatic bow-profilen ger en exakt och bekväm åktur i vågor.

Fakta:
Längd (LOA): 20,11 meter
Djupgående 2,90 meter
Ballast 7 000 kg
Motor Volvo D3 110 kW 150 hästkrafter

Flexibel interiör
Interiörerna erbjuds i två olika varianter beroende på var man vill placera ägarna och besättning i aktern eller mot fören. Salongen är en upphöjd panoramiskt vardagsrum med kök och mat på babordssidan och en lounge till styrbord.

Kölen med dess stål bulb.
En hög akter vilket är typisk för svan-båtarna. Den centrala delen av sittbrunnen är avsedd för hantering av yachten. Detta område kan erbjudas i olika konfigurationer beroende på vad man vill använda båten för. Akterspegeln är böjd mot den stora öppnings badplattformen

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via
Copy link