Solar Impact Yacht – en glamorös katamaran som maximerar solenergin

0

Lyxiga katamaraner är ett segment som vuxit mycket de senaste åren. Solar Impact Yacht 78-1 erbjuder glamorösa utrymmen då den är nästan 24 meter lång och elva meter bred.

Konceptet med katamaranen visar hur hållbarhet och ett glamoröst liv kan kombineras i en super yacht. Kombinationen av solenergi med hög effektivitet använder en elektrisk drivlösning från det österrikiska företaget Centrifugal Electric. Solar Impact är självförsörjande på sin energiförsörjning och tar sig fram nästan ljudlöst.

Skrovet är byggd enligt principen SWATH (Small Water Plane Area Twin Hull), vilket innebär att lutning och rullning av båten kan reduceras med upp till 90 procent. Med fem dubbelhytter tar katamaranen upp till tio personer i en lyxig atmosfär.

https://www.solarimpact-yacht.com

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap