Viktigt när du tar upp båten

0

Tyvärr närmar vi oss slutet av säsongen, snart är det dags att få upp båtarna ur vattnet. Många båtklubbar annordnar båtupptagning där medlemmar hjälps åt att ta upp båtarna under helgerna.

Många båtklubbar har kran eller så hyr man in sig på en kranbil för de större båtarna. Innan man tar upp båten bör du se till att försäkringen är klar och registrerat försäkringnummet i klubbens system alternativt har med sig försäkringsbrev.

Båtramp för att ta upp båten

De flesta klubbar tillåter båtvagnar men på båtklubbar med små ytor måste du kanske ha bockar. Placera dina bockar så du snabbt kan få fram dem när det är dags. Det är bra att du tar med dig en skiftnyckel.

När man tar upp båtarna behöver man ha ett säkerhetstänk eftersom det är mycket vanligt att människor blir skadade i samband med att båtar lyfts. Det är viktigt att hjälpas åt och lyssna på erfarna medlemmar. Alla förväntas hjälpa alla tills alla är uppe och det är viktigt att inte lämna inte klubben förrän allt är klart.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap