Hallberg-Rassy 48 – robust segelbåt designad för långa resor

0

Hallberg-Rassy 48 i dåligt väder. Hallberg-Rassy är kända för att vara tunga, robusta och sjödugliga båtar som byggs på varvet i Orust. Typisk för båtarna från det svenska varvet är att båtarna har bra skydd mot stänkvatten som håller besättingen varm och torr under alla förhållanden.

Hallberg-Rassy 48

Hallberg Rassy 48 är en lång distans cruiser och den bästa modellen som de byggt och designen är ljus, komfortabel och mer elegans än tidigare modeller. Utrustningslista standarden är ganska omfattande med Raymarine Speed. Hallberg-Rassy 48 har tre dubbelhytter plus en stor salong.

Elektriskt styrbar
Du kan med en tryckknapp styra alla viktiga funktioner kring seglingen som vinschar, rullstorseglet in och ut, Genoa, cuttersail och akterstagssträckare. Knapptryckning gör det möjligt att hantera en stor båt som denna med en minimibesättning.

Motorn är en toppmodern Volvo Penta med 5 cylindrar.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap