Hallberg-Rassy 48, 44 och 64 – robusta segelbåtar designade för långa resor

0

Hallberg-Rassy 48 i dåligt väder. Hallberg-Rassy är kända för att vara tunga, robusta och sjödugliga båtar som byggs på varvet i Orust. Denna video visar Hallberg Rassy 48 som seglar i hårt väder utanför Kap Gris Nez i norra Frankrike.

Hallberg Rassy 48 är en lång distans cruiser och den bästa modellen som de byggt och designen är ljus, komfortabel och mer elegans än tidigare modeller. Utrustningslista standarden är ganska omfattande med Raymarine Speed. Hallberg-Rassy 48 har tre dubbelhytter plus en stor salong. Du kan med en tryckknapp styra alla viktiga funktioner kring seglingen som rullstorseglet in och ut, Genoa, cuttersail och akterstagssträckare. Knapptryckning gör det möjligt att hantera en stor båt som denna med en minimibesättning.
Motorn är en toppmodern Volvo Penta med 5 cylindrar.

Hallberg-Rassy 44 – byggd för snabbhet och komfort

Den mindre modellen Hallberg-Rassy 44 visades på Älvsjömässan 2018. Båten som är designad av Germán Frers med målet att skapa en båt som är snabb och komfortabel.
Rassy 44:an är utrustad med en stor sittbrunn på 2.3 meter och en stor utfällbar badplattform.
Längden är 14,45 meter och den har en bly köl på 5,3 ton. Hela båten väger 13,3 ton och den har tvilling roder vilket ger full kontroll i alla seglingsförhållanden.
Motorn är Volvo Penta D2-75.

Hallberg Rassy 44

Hallberg-Rassy 64

Hallberg-Rassy 64 är flaggskeppsprodukten och den största modellen med en cockpit på 3.10 meter. Båten drivs med en 6 cylinders Volvo Penta D6-300. Båten har dimensionerna 19,85×5,20 meter.

Share.

About Author

Jag heter Daniel Larsson och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Jag har haft seglingsintresse sedan jag började med optimistjolle som barn och har korsat Atlanten 4 gånger.

Comments are closed.