Guide för dig som vill veta mer om uppblåsbara båtar

0

Olika typer av uppblåsbara båtar

Det finns olika typer av uppblåsbara båtar som är tillverkade med olika material. En av de typer av uppblåsbara båtar är lätta båtar gjorda av sidor och båge av flexibla rör, och en flexibelt platt golv.

Ribbåtar ger högre prestanda kapacitet och mer stabilitet jämfört med en sportbåt. I jämförelse med standard aluminium eller glasfiberbåtar har ribbåtar är lättare i vikt och ger högre prestanda med en mindre storlek på motorn. De är praktiskt taget underhållsfria och är mycket populära både som tenderbåtar och sportbåtar.

Du hittar de som har en styv akterspegel där det går att fästa en utombordsmotor. Denna typ av uppblåsbar båt kallas Zodiac båt. Läs mer om ribb-båtar.

Sedan finns det uppblåsbara båtar gjorda av andra flexibla material som gummi, neopren eller duk där luften kan hållas på en hög volym och lågt tryck. Dessa uppblåsbara båtar har också en ram för årfästen och dessa ramar är gjorda av metall, trä eller en kombination av båda. Uppblåsbara båtar är konstruerade för att vara portabla när de töms på luft så att de kan förpackas exempelvis som livflottar.

Uppblåsbara båtar på båtmässan i Chicago 2019

Uppblåsbara båtar har varierande användningsområden. Det finns uppblåsbara fiskebåtar och uppblåsbara ponton båtar. Dessa uppblåsbara båtar kan ofta nå en hög hastighet, är lättmanövrerade och stabila. 
Uppblåsbara båtar styrka är framförallt  sin mobilitet.

Bland kända märken finns Apex och Zodiak.

Det finns många butiker som säljer uppblåsbara båtar. Du kan hitta uppblåsbara båtar både i online och vanliga sportbutiker. Det är ibland bättre att köpa din uppblåsbara båt från en butik som säljer partihandel då dessa uppblåsbara båtar ofta har ett rabatterat pris. Det går också att köpa billigt online på sajter som Amazon eller Alibaba Express.

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via
Copy link