Wakeboard – en sport på frammarsch

0

Wakeboard brukar beskrivas som snowboard fast på vatten och sporten växer snabbare än vattenskidor och något som går att lära sig i tidig ålder. Det går att antingen åka i någon av de wakeboard anläggningarna som finns i Sverige eller efter en båt. 2019 fanns det ungefär 15 parker i Sverige och 12 av dessa har eldrivna lifter med system 2.0 eller större.

I storsatsningen i WaterPark på båtmässan 2019 presenterade Nicolai Perdrup kapten för det svenska wakeboard landslaget upp sporten. Dragplåster är unga landslagsåkare som Melaine Staaf och Albin Randow som tillhör världseliten och går på Wakeboard gymnasiet.

WaterPark på Båtmässan 2019
Den uppbyggda poolen i Allt för sjön 2019 visas volter och spintricks på hög nivå. Åkaren dras fram med en vajer och flera anläggningar har öppnat i Sverige de senaste åren bland annat i Vsäterås.

I WaterParken på Båtmässan kan den äventyrlige testa vattensporter. Allt för sjön vattensportområde har fått en helt egen hall i år. Förrutom wakeboard hittar du också elektriska flightboards och den alltmer populära strandsporten skimboards.

wakeboard på stockholmmässan 2019

Läs mer om wakeboard och kabelparker i Stockholm på: http://www.thecablepark.se

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via
Copy link