Flygande Rib-båt med foilteknik

0

Allt fler båtar lanseras med foil teknik

På danska båtmässan Frederica 2019 kommer de att lansera en flygande rib-båt som använder foilteknik. Det är det franska bolaget SEAir Flying RIB som visar sin senaste modell.

Rib-båten är utrustad med en patenterad folier eller vingar som lyfter båten ur vattnet och få den att flyta över vatten.Båten flyger över vågorna istället för att köra in i dem vilket ger en lugn och skön upplevelese – även på öppet hav och vid hög hastighet. Den lugnare gången minskar risken för sjösjuka..

Den minskade motståndet i vattnet innebär dessutom cirka 30 procent mindre bränsleförbrukning. Du kan ha en motor med färre hästkrafter för att uppnå samma hastighet som en traditionell RIB/motor.

SEAir-båtarna är speciellt bra som hjälpbåt för domare eller militär användnng. Det franska försvaret har redan beställt ett antal SEAar Flying RIB. Vingarna kan fällas in med en knapptryckning vilket gör den lätt att transportera på en trailer.


Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap