Hydro generator – effektivt system som ger segelbåten elektricitet

0

Vad är en hydro generator?
Med en hydro generator på segelbåten eller cruisingbåten går det att få gratis och förnybar energi. Den dras bakom båten och fungerar utmärkt på hastigheter mellan 5 till 30 knop och systemet och propellrar behöver optimeras beroende på vilket som är bäst marschfart.

Systemet med hydro generatorer är enkel att använda, tyst, kraftfulla och har blivit populär på senare år. De har ett försumbart motstånd i vattnet. Vind turbiner och sol paneler är fortfarande vanliga men de är bara så bra som vädret tillåter och då är en hydro generator ett bra alternativ som ger en bra effekt. De fungerar både med 12 V och 24 Volt genom konverters.

Priset för en hydrogenerator från Navinordic på Båtmässan 2019 låg mellan 36 295 kr till 48 995 kronor och då levereras den med regulator, fästen, kabel och kontakter.


En hydro generator går att montera antingen på skrovet eller i aktern.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap