Hurtigruten – en av världens vackraste båtresor

0

I mer än ett sekel har Norges legendariska Hurtigrutens kryssat till de kustnära byarna och städerna vid Norges kust. Året runt går 11 moderna färjor norrut från Bergen till Kirkenes vid ryska gränsen innan fartyget återvänder. Det är inte en slump att när Lonelyplanet rankar olika båtresor hamnar Hurtigruten i topp. Den har kallats “Världens vackraste sjöresa” och går bland annat förbi Norges världsarv Nærøyfjorden och Geirangerfjorden samt den smala Trollfjorden.

hurtigrutenResan tar  11-dagar tur och retur och man besöker 34 hamnar och erbjuder olika möjligheter för 90 utflykter och delta i vandringar och aktiviteter. Det är möjligt att bara åka med en sträcka (eller två) av denna resa. Funktioner på hela resvägen inkluderar fantastiska fjordar och öar och du kommer få se midnattssol, medeltida kloster och städer i jugendstil.

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via