Kryssa i Karibien

0

Vill du kryssa i Karibien och västindien?

Med en ö för alla smaker är Karibien den ultimata platsen för semester och koppla av. Du hittar vit sand och turkost vatten i hela karibiska havet och mexikanska golfen.  I Karibien finns det många öar att upptäcka som Antigua, Nevis & St Kitts, St Barths och Anguilla. Varje ö har något att erbjuda – kristallklart vatten, soldränkta stränder, undangömda vikar och bra hamnar. Vissa öar är bevuxna med regnskogar och bergsleder, medan andra har ökenklimat och korall stränder. Oavsett var du besöker finns regionala smaker och specialiteer och vattenaktiviteteter som snorkling och seglingsutflykter.

Bahamas: Mer än 700 större öar utgör de öar som kallas Bahamas, en självständig nation som ligger på bekvämt avstånd för kryssningsfartyg från hamnarna i Florida. Flera kryssningsfartyg stannar vid antingen Nassau eller Grand Bahama Island (Freeport).

På Antigua hittar du fantastiska stränder. Det är platsen för ståltrummor och Calypso och den största ön i Antigua och Barbuda i Karibien. Det var här Columbus landsteg under sin andra resa. Kryssningar med Sea Cloud Cruises utgår från St. Johns.

Nevis är karibiens grönaste alternativ och nära toppen av Små Antillerna-arkipelagen. Ta en guidad vandring genom regnskogen eller ett skonsammare spår genom den botaniska trädgården.

Anguilla är rätt okänd med kändistätt och du hittar små barer spelar reggae på stranden.

Saint-Barthélemy eller St Barths är som St Tropez fast i Karibien med dess franska stil, bra restauranger, shopping och vackra människor. En gång var det en svensk koloni och huvudstaden är Gustavia. Du hittar Carl Gustaf Hotel och en fantastisk utsikt från toppen av staden.

När är det bäst att kryssa i Karibien?
Planera din charter från december till april när vädret är som bäst varmt, soligt och blåsigt.,

Varifrån kan jag boka kryssningar?
Barbados.
Kryssningar med Sea Cloud Cruises utgår från Bridgetown på Barbados.

Share.

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.