Symphony of the Seas – världens största kryssningsfartyg

0

Vilka är världens största båtar? Viket som räknas som världens största båt beror på hur du räknar. Om du räknar vikt, lastförmåga, tyngd (deplacement) eller antalet personer som kan vara på båten. Du har olika kategorier av båtar som oljetanker, containerbåtar och hangarfartyg. Det här är i allafall världens största kryssningsfartyg.

Symphony of the Seas är ett 18-däcks kryssningsfartyg från RoyalCarribean som för närvarande är det största passagerarfartyget i världen med sina 362 meter.


Vattenrutschbanan ”Ultimate Abyss Slide” transporterar gästerna 10 däck i en hastighet av 4 meter perh sekund.

Symphony of the Seas som sjösattes 2017 har 22 restauranger, 24 pooler, vattenrutschbana, 2759 hytter och en park med över 22000 tropiska växter. Det är svårt att förstå att du är på en båt eftersom båten är så stor. Vissa områden får bara vuxna vara på.

De flesta av världens största kryssningsfartygen är systerfartyg. Fartygen tillhör alla Royal Caribbeans Oasis klass vilket även Symphony tillhör och byggda enligt samma specifikationer med mindre skillnader mellan båtarna. Den 5:e Oasis klassen kommer bli ännu större och är under konstruktion – den kryssningsbåten lanseras 2021.

Besök Symphony of the Seas

Harmony of the Seas är ett systerfartyg som också är 362 meter och med en max kapacitet på 6687 personer.

Allure of the Seas lanserades 2010 och är en feet kortare.

Oasis fo the Seas var den första orginalbåten i serien med sportarea, träningsarena, pool-area och PADI-dykzon, basketboll plan, surfsimulator, nattklubb med karaoke, Aqua zon där de har utställningar på kvällen. I Central park finns 14000 växter. För barn finns adventure zon som är uppdelad i olika åldrar och där de kan lära sig saker i laboratorium.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap