Kryssa i Capri

0

Capri är en fantastisk ö vid Amalfikusten utanför Neapel och för oss svenskar blev platsen först känd genom läkaren Axel Munthe som skrev sin bestseller “Resan till San Michele”. Munthes drömhus som på sin tid lockade till sig Europeiska kungahus finns fortfarande kvar med sin svenskkoppling.

Marina Grande i Capri är förmodligen en av de svåraste hamnarna att få en kaj i hela medelhavsområdet särskilt i Juli och augusti.

Kändisar och de som bor på Capri är där på natten när dagsbesökarna har åkt hem.  Från Sorrento kan du ta dig till Capri på en kryssning där du kan se de himmelska klipporna. Andra sevärdheter är Augustus trädgården och blå grottan (blue grotto). Undvik blå grottan innan 17.00 när det fortfarande finns massor av dagsturister där.

Anacapri är staden i Capri där du troligtvis först kommer och du har en lång och brant väg om du ska ta dig uppför ön för att se på utsikten.

Plats att festa på:
www.anemaecore.com

Andra öar i närheten av Capri

Procida
Missa inte charmiga Procida, en lågmäld sömnig ö i Neapelbukten där massor av filmer spelats in bland annat Il Postino och The talented Mr Ripley. Ön ligger mellan Cape Miseno och ön Ischia. Procida har inte något hotell, utan bara några små fiskrestauranger.

Ponza
Är den största av Pontine öarna. Du kan bara ta dig till stränderna med båt, och det finns inte en turist i närheten.

Cinque Terre

Andra platser i Italien är Cinque Terre som ligger i norra Italien i närheten av Toscana som är en av världens vackraste kuster och med i UNESCO:s världsarvslista.

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Share via