Allt för sjön 2019

0

Sveriges största båtmässa ”Allt för sjön 2019” hölls mellan den 1:a till 10:e mars i Älvsjö i Södra Stockholm.

Nyheterna på 2019 års båtmässa

De senaste produktlanseringarna från

Classic Boat Show

Classic Boat Show: Visade flera av pärlorna och veteranbåtarna från Helenelunds båtklubb som firar ett hundra år. Artikel om veteranbåtarna.

En av de vackraste båtarna på hela mässan var Ivar Kreugers ikoniska lyxbåt ”Loris” som blivit renoverad. Läs mer om Loris.

Loris är en av höjdpunkterna på årets båtmässa

Lyssna på föredrag om båtliv och segling där de kommer prata om det nya intiativet Nations Gold Cup.

Water Park Båtmässan 2019

Waterpark: Möt wakeboardstjärnor och svenska wakeboardlandslaget som Melanie Staaf – eller pröva på wakeboard eller skimboard.

Läget på båtmarknaden 2019

Marknaden för segelbåtar och motorbåtar är stabil efter den varma och fantastiska sommaren 2018 även om våren var kall. Samtidigt ökar efterfrågan på större och bättre utrustade fartyg. De nya båtarna går mot en utveckling mot bekvämlighet och mer komfort, snabbare båtar och innovationerna inom bland annat elbåtar. Blocket sålde mer än 90 000 begagnade båtar under 2018 och det har också kommit en skrotningspremie som kan användas för svårsålda båtar från 70 och 80-talen.

För motorbåtar firar utombordsmotorn en renässans. Den spelar också en roll då motorn markerar vilken kaliber båten har. Motorhastigheter på de nyare båtarna är ofta över 40 knop eller mer. Förutom hastigheten är mångsidigheten på båtarna ett allt viktigare framgångskriterium.

Segling är tillbaka. I de internationella mässorna har vi sett en boom bland cruising katamaraner med märken som Beneteau och Lagoon.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap