Allt för sjön 2019

0

Båtguide.nu håller på att förbereda för Stockholms största båtmässa “Allt för sjön 2019” som går av stapeln 1:a till 10:e mars i Älvsjö i Södra Stockholm.

Båtmässan i Stockholm är en folkfest och markerar startskottet för båtsäsongen. Här möts motorbåtsägare, seglare, skärgårdsentusiaster, vattensportsfantaster med de som älskar den marina livsstilen till dragspelsmusik. Passa på att möta närmare 400 utställare och 85 000 besökare under tio dagar. Här ser du alla typer av båtar och alla storlekar.

  • Se de senaste produktlanseringarna som Nimbus Weekender 9
  • Se veteranbåtarna exempelvis Ivar Kreugers ikoniska båt “Loris” som blivit renoverad
  • Möt wakeboardstjärnorna och kändisarna i WaterPark
  • Lyssna på föredrag om båtliv och segling
  • Hallberg Rassy 57

Båtmarknaden 2019

Marknaden för segelbåtar och motorbåtar är stabil efter den varma sommaren. Samtidigt ökar efterfrågan på större och bättre utrustade fartyg. De nya båtarna går mot en utveckling mot bekvämlighet och mer komfort, snabbare båtar och innovationerna inom bland annat elbåtar.

För motorbåtar firar utombordsmotorn en renässans. Den spelar också en roll då motorn markerar vilken kaliber båten har. Motorhastigheter på de nyare båtarna är ofta över 40 knop eller mer. Förutom hastigheten är mångsidigheten på båtarna ett allt viktigare framgångskriterium.

I de internationella mässorna har vi sett en boom bland cruising katamaraner med märken som Beneteau och Lagoon.

Share.

About Author

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.