Båtmässan 2020 – stängd pga coronaviruset – nyheter från mässan

0

Vi på båtguide.nu bevakar och skriver mängder med artiklar från båtmässan 2020. Båtmässan i Stockholm är en folkfest och markerar startskottet för båtsäsongen men i år så är den naturligtvis drabbad av coronaviruset.

Lanseringar 2020

Nya motorbåtar

Segelbåtar från svenska varv

Classic Boat Show

Classic Boat Show 2020 visar upp ett tjugotal båtar i en miljö under temat ”Fritidsbåtslivet från 20-talet till 70-talet”. På plats träffar du föreningar och klubbar som kan berätta om de olika båtarna och de tidsepokerna de är förknippade med – exempelvis CG Pettersson-klassiker, Riva Ariston, segelbåtar och en rysk bärplansbåt från 60-talet.

De senaste elbåtarna

Här hittar du såväl de lite enklare elmotorerna för gummi- och roddbåten som lyxiga, svenskproducerade elbåtar från Candela som använder foilingteknik med sina bärplan och X Shore.

Rysk storsatsning

Ryska båttillverkare gör i år för första gången en gemensam satsning på Allt för sjön där ett 40-tal ryska fritidsbåtar och båttillbehör från nio olika tillverkare.

”Skit i sjön!” – unik skräputställning

Utställningen ”Skit i sjön!” åskådliggör allt som människor har slängt, och fortfarande slänger, rakt ner i vattnet. Bland annat ett ton (!) ikastade och bärgade båtbatterier. Idén till ”Skit i sjön!” kommer frånfritidsdykaren Fredrik Johansson som tagit initiativet till miljöprojektet Rena Mälaren.

Barnaktiviteter

I år finns extra mycket för barn att göra på Allt för sjön. Förutom kul prova på-aktiviteter i Water Park (se nedan) uppmärksammar vi att Mumin fyller 75 år, Dessutom sagostunder, knopskola, sjövettsskola, ballongkonstverk, ansiktsmålningar, glittertatueringar – och en livs levande sjöjungfru! Alla barn under 15 år har gratis entré i vuxet sällskap (gäller vid biljettköp online).

Bilden är från Båtmässans waterpark 2019

”Prova på” i Water Park

Water Park är mässans aktivitetshall för alla som älskar vattensport, segling och gillar att utöva aktiviteter i och nära vatten.I stora bassängen blandas uppvisningar med prova-på aktiviteter som segling med jollar, SUP-paddling, vindsurfing och att köra liten elmotorbåt. I segelbåtsbassängen kan man prova på radiostyrda segelbåtar och i surfsimulatorn vågsurfa utan att bli blöt.

Stort utbud av prylar

Tillbehörshallen, som är Nordens största, är fullmatad med de senaste produkterna och tjänsterna för båt och båtliv 2020. Elektronik och navigation utvecklas kontinuerligt, liksom miljöanpassade kemiska produkter.

Tidigare båtmässor

Vill du se tidigare års bevakning från Allt för sjön 2019. Vi kommer också lägga ut videos på vår Youtube kanal.

Redaktör båtguide.nu

Daniel Larsson är redaktör och skriver på båtguide om båtnyheter, strandhugg och recensioner av olika båtar. Han har haft seglingsintresse sedan han började med optimistjolle som barn. Daniel har korsat Atlanten 4 gånger och kryssat i Sverige och flera utländska länder.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap